In mei legt ieder vogeltje een ei…

IMG_7824-2

Het vrolijke voorjaar is bij uitstek de tijd van vlinders in de buik. Zorgeloos verliefd, serieus of een spannende eerste kalverliefde. Lentekriebels geven vogels elk jaar opnieuw het sein tot paarvorming. Het baltsgedrag van futen en zwanen is een sierlijk en geraffineerd ballet, gearrangeerd door de natuur zelf. De nesten worden ondertussen met grote zorg en precisie door de aanstaande ouders uitgeruimd en weer ingericht in afwachting van de nieuwe generatie.

Voor ik zelf ook zonnig van de lente kan genieten, moet ik eerst de winter kwijt. En dat gaat zomaar niet. Mijn lijf en geest gaan langzaam over van winter- naar zomerstand. Ik zet ramen en deuren gastvrij open en nodig de wind uit om mij wakker te blazen.

De zomer is onmiskenbaar onderweg. Voor mij de tijd om energie te hamsteren zoals eekhoorntjes beukennootjes verzamelen voor koude en donkere tijden. Nu wrijf ik voor de laatste keer de winterslaap uit mijn ogen en wacht ik tot de eerste donzen vogeltjes al kwetterend tevoorschijn komen. Pas dan verruil ik binnen voor buiten.

Beeld: Claudia van de Leur

Tagged on:
Copyright 2018 Schrijfsporen